Напередодні введення червоної зони в Київській області Регіональне управління Держпраці в КО нагадує:
Чому вашому підприємству необхідно запровадити заходи з профілактики й пом’якшення наслідків COVID-19 та як це зробити, подробиці – в Контрольному переліку заходів МОП щодо COVID-19 для МСП
Це простий інструмент, покликаний допомогти підготувати робочі зони до поточної та майбутніх епідемій за допомогою оцінки ризиків.
Мета цього документа — надати базові знання про профілактику на роботі коронавірусної хвороби, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, яка поширюється по всьому світу. У ньому малим і середнім підприємствам (МСП) пропонується Контрольний перелік заходів для оцінки ризиків COVID-19 та інформація для вжиття дій, спрямованих на захист безпеки та здоров’я їхніх працівників.
Хоча, як очікується, ці заходи та рекомендації будуть корисними й у разі спалахів інших хвороб, у процесі застосування Контрольного переліку деякі галузі чи підприємства, можливо, визначать додаткові заходи контролю, які їм знадобляться. Оскільки знання про цей вірус і це захворювання постійно вдосконалюються, рекомендуємо регулярно актуалізувати запропоновані інструменти, заходи та політику, щоб забезпечити реалізацію найновіших запобіжних і корегувальних дій, водночас незмінно забезпечуючи відповідність національним законам і нормативним актам.