Напередодні чергових вихідних МОЗ зауважило підприємцям про основні заборони.
Торговельним закладам, у яких відведено не менше 60% площі під продукти харчування, дозволено працювати під час карантину “вихідного дня”. На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров‘я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
“До нас надходять відомості, що контролюючі органи вимагають від супермаркетів та магазинів закрити відділи непродовольчих товарів або прибрати такі товари з полиць”,
— зазначив головний державний санітарний лікар.
За словами заступника міністра охорони здоров’я, у положеннях постанови про карантин “вихідного дня” чітко прописані норми, за якими дозволено роботу торговельних закладів.
“Наразі ж ми стикаємося з випадками буквального трактування написаного у положенні. Варто зазначити, що відповідним пунктом постанови про карантин “вихідного дня” дозволено роботу супермаркетів та магазинів із площею 60% і більше під харчові продукти, без обмеження торговельного асортиментузакладу”,
— додав Віктор Ляшко.